​«Πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε το όνομα του Νίκου Γιαννόπουλου και η ανάμειξη του στο βιβλίο του μέλους της 17 Νοέμβρη Δ.Κουφοντίνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ΝΔ δια στόματος της εκπρόσωπου τύπου Άννας -Μισέλ Ασημακοπούλου έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Άμεσα περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει και να απομακρύνει τον κ. Γιαννόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου, η οποία απαντώντας στην κ.Ασημακοπούλου ξεκαθάρισε πως «ο κ. Ν. Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Κατά τ’ άλλα, καλή Σαρακοστή», ευχήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κ.Ασημακοπούλου, η οποία δεν έμεινε με δεμένα τα χέρια, αντιθέτως έδωσε νέα απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

«Περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα πολιτική γενναιότητα. Περιμέναμε να αποδοκιμάσει τις απόψεις του κ. Γιαννόπουλου (αλλά και των υπολοίπων στελεχών του κόμματός του με αντίστοιχες απόψεις) υπέρ των δολοφόνων της 17 Ν και να τον αποκηρύξει. Δυστυχώς δεν το έκανε! Αντίθετα «πριν αλέκτωρ φωνήσαι» επέλεξε να τον απαρνηθεί λέγοντας ότι «δήθεν» δεν τον ξέρει

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξεφύγει, του υπενθυμίζουμε: Ο κ. Γιαννόπουλος είναι ιδρυτής της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ «ΡΟΖΑ». Ο κ. Γιαννόπουλος είναι επίσης, επικεφαλής του «Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα». Το Δίκτυο εκδίδει την εφημερίδα «Δελτίο Θυέλλης» όπου υπεύθυνη Σύνταξης είναι το Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Μπαρζέφσκι, με επίσης πλούσια αρθογραφία υπέρ της τρομοκρατίας και των δολοφόνων της 17Ν. Στο Δίκτυο μετέχει επίσης και ο κ. Γιάννης Αλμπάνης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και διάδοχος του κ. Γιαννόπουλου στην ηγεσία της «ΡΟΖΑ». Το «δίκτυο» είναι καταχωρημένο στο όνομα του κ. Κωνσταντίνου Φώλια, υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μέλους της «ΡΟΖΑ» που ��αζί με τον κ. Γιαννόπουλο αρθρογραφούν ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την Οργανωτική Συνδιάσκεψη του κόμματος. (εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Εποχή»).

Επισυνάπτουμε επίσης, video του κ. Γιαννόπουλου (από την σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ rednotebook) σε εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» που μιλά για την εκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ http://vimeo.com/42026248 και video λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 που παρουσία και άλλων συντρόφων του, μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και την «κυβέρνηση της Αριστεράς» http://rednotebook.gr/details.php?id=5927

Μήπως τώρα ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα θυμηθεί καλύτερα;».

Νωρίτερα, σχολιάζοντας το γεγονός ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης υποστήριξε στη βουλή πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις αν ήταν μόνο φιλολογικό το ενδιαφέρον ή αν ο κ.Γιαννόπουλος έχει κοινές ταυτίσεις και ανησυχίες με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Απαντώντας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την ΝΔ και τον Μάκη Βορίδη για ακροδεξιό παραλήρημα που παραπέμπει στον εμφύλιο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR