«Άγρια» κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ��οινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας με αφορμή το γεγονός ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλόγισε το βιβλίο του καταδικασμένου για συμμετοχή στην «17Ν», Δ. Κουφοντίνα.

«Τα ΜΑΤ είναι παντού και γύρω από τη Βουλή. Από ποιόν θέλετε να προφυλαχθεί η Βουλή, από τον διαμαρτυρόμενο πολίτη;», αναρωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ είναι το σήμα κατατεθέν της κυβέρνησή σας».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βορίδης είπε: «Ξέρω ότι το σήμα κατατεθέν, προφανώς, του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η συνύπαρξη, η συνοίκηση, η υπεράσπιση των τρομοκρατών. Έχετε να δώσετε εξηγήσεις για ποιο λόγο στέλεχός σας πηγαίνει και προλογίζει το βιβλίο του Κουφοντίνα, καταδικασμένου τρομοκράτη».

Ανταπαντώντας ο κ. Λαφαζάνης κατη��όρησε τον κ. Βορίδη για «ακροδεξιό παραλήρημα, το οποίο παραπέμπει σε μετεμφυλιακές καταστάσεις» με τον τελευταίο να απαντά «περίμενα μετά την κριτική μου να διευκρινίσει τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ… Όλο αυτό δεν είναι κατήφορος δικός μας αλλά κατρακύλα δική σας».