Σκοπιμότητα εκβιασμού της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και όχι γενικά από την τρόικα, απέδωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τις πιέσεις που ασκούνται προς την κυβέρνηση.

«Πιστεύω ότι δεν μιλάμε για την τρόικα γενικά, μιλάμε για το ΔΝΤ, το οποίο κακή τη μοίρα βρέθηκε στην τρόικα, με τον τρόπο που βρέθηκε, με ευθύνη και των Ευρωπαίων και των Ελλήνων. Σε αυτή τη φάση, αυτό το οποίο γίνεται είναι ένας εκβιασμός για να σταθεί δυνατόν η Ελλάδα να πάρει και άλλο πακέτο βοήθειας, για να παραμείνει υπό έλεγχο, δεν λέω δημοσιονομική προσαρμογή γιατί αυτή αναγκαστικά υπάρχει και στις χώρες που δεν είναι στο μνημόνιο υπάρχει λιτότητα, να βρεθεί για ακόμη μία 5ετία η χώρα υπό έλεγχο» υποστήριξε η κ. Βούλτεψη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα, η κ. Βούλτεψη ισχυρίσθηκε ότι στόχος των πιέσεων του ΔΝΤ είναι να συναφθεί ένα νέο μνημόνιο! «Δεν εξηγείται αλλιώς, δηλαδή ξαφνικά πώς ο ΟΟΣΑ έγινε Βίβλος» πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα, ενώ απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου για το γεγονός ότι συμπεριελήφθησαν οι προτάσεις του συγκεκριμένου Οργανισμού στο δεύτερο μνημόνιο, παρότι στο πρώτο υπήρχαν μόνο ζητήματα διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. « Όμως, ο ΟΟΣΑ μπήκε στο β΄μνημόνιο αφού, δυστυχώς, τον έφερε στην Αθήνα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου» ανέφερε. Η ίδια χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη υπερβολή να μην προχωράει η διαπραγμάτευση, γιατί το ψωμί να λέμε ότι ψήνεται, ενώ δεν ψήνεται σε καταστήματα που δεν είναι φούρνοι και γιατί το γάλα, ας πούμε, πρέπει να κοστίζει τόσο...».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα για τις πιέσεις της τρόικας προς την κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι απολύσεις στο Δημόσιο. «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι έχει εστιαστεί όλη η μεταρρύθμιση - που πρέπει να κάνουμε στον δημόσιο τομέα - στο αν θα φύγουν 1.000 ή 2.000 ή 10.000 άνθρωποι. Λες και δεν έχουμε άλλα διαρθρωτικά προβλήματα στον δημόσιο τομέα. Δεν ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι οι λύσεις είναι οι απολύσεις. Η λύση είναι αυτοί, οι οποίοι εργάζονται να συνεργάζονται» τόνισε, ενώ την απελευθέρωση των απολύσεων τη χαρακτήρισε «άλλη μία ιδεοληψία της τρόικας».