Να γίνουν σεβαστές οι επιταγές του διεθνούς δικαίου και να διατηρηθούν οι δίαυλοι για διάλογο ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνιστώντας ψυχραιμία προς όλες τις πλευρές στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι την Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για να αποφασιστεί η στάση της Ευρώπης απέναντι στην κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι στη συνάντηση θα δώσει το παρών και ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας, Αρσένι Γιατσενιούκ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών.

Ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος πήγε στην Ουκρανία σαν πλασιέ και σαν εντολοδόχος.

«Ο κ. Βενιζέλος βιάστηκε όπως και στη περίπτωση της Συρίας έτσι και σήμερα πήγε σαν πλασιέ και εντολοδόχος μεγάλων συμφερόντων» τόνισε ο κ. Ήσυχος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο».

Ο ίδιος, κατηγόρησε την Αμερική ότι «όχι απλά ανέχεται αλλά παίζει ανοιχτά με τους νεοναζί στην Ουκρανία και δεν θα σταματήσει εκεί» και εκτίμησε ότι υπάρχει κίνδυνος «να δούμε ξανά αυτό το τέρας να γίνεται απειλή για την Ευρώπη».