Οι αντιδράσεις για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ συνεχίζονται. Σήμερα μάλιστα, παρά το γιορτινό κλίμα, τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης με αφορμή το θέμα αυτό.

Η κόντρα ξεκίνησε, όταν ο κ.Πατούλης κατηγόρησε τον υπουργό ότι «έχει κάνει την υγεία για κλάματα», χαρακτηρίζοντας τον «αγενή» και "άσχετο".

«Πρέπει να ντρέπεστε που βάζετε τον παππού να πάει να γράψει δύο φάρμακα και να πληρώνει με το που θα πλησιάσει τον γιατρό πέντε ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πατούλης στον υπουργό!

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ.Γεωργιάδη, ο οποίος υπενθύμισε στον κ.Πατούλη πως οι ασφαλισμένοι μπορούν να λαμβάνουν συνταγές δωρεάν είτε στους 2,.500 συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ είτε στους 2.500 οικογενειακούς ιατρούς.

«Για την συνταγογράφηση δεν υπάρχει 5ευρώ και θα έπρεπε να το ξέρετε. Καταλαβαίνω ότι πλησιάζουν οι εκλογές του ιατρικού συλλόγου αλλά όλα έχουν όρια» πρόσθεσε ο κ.Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Με το που τα άκουσε αυτά ο κ.Πατούλης, αφού τον χαρακ��ήρισε άσχετο, τον κατηγόρησε ότι είναι απρόθυμος για διάλογο με ανθρώπους του κλάδου που γνωρίζουν περισσότερα από τους «άσχετους» όπως είπε συμβούλους του.

«Δεν υπάρχει κανένα 5ευρώ, ούτε θεσμοθετήσαμε κανένα 5ευρω» τόνισε από την πλευρά του ο κ.Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως για την συνταγογράφηση δεν θα υπάρχει χρέωση.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε επί κυβέρ��ησης Παπανδρέου, και εξήγησε πως το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά από έξι μήνες, όταν θα ολοκληρωθεί η συνένωση των πολυιατρείων.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τα πολυιατρεία να πάρουν την συνταγογράφηση.

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει νέο «χαράτσι», αλλά προκλήθηκε παρανόηση με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου γινόταν λόγος για «χαράτσι».

Για "αιφνιδιασμό και προχειρότητα" έκανε λόγο από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ