​Μίνι υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο υπουργείο Οικονομικών, λίγο πριν έναρξη των σημερινών διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, που θα γίνει τελικά στις 19:00 και όχι στις 17:00 όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα, βρέθηκαν διαδοχικά οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι υπουργοί ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ.Στουρνάρα και τους συνεργάτες του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στους τομείς τους, προκειμένου να συνταχθεί ένα προσχέδιο, βάσει του οποίου θα γίνει η σημερινή συζήτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Κυβερνητικοί παράγοντες πάντως χαρακτηρίζουν ως «δύσκολες» τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ευελπιστούν σε μια «κατ’ αρχήν συμφωνία», βάσει της οποίας θα υπάρξει πολιτική απόφαση στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου για την έγκριση της δόσης ύψους 8,6 δις ευρώ .

ΒΙΝΤΕΟ STAR