Μήνυμα συμπαράστασης της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας στην ομογένεια της Ουκρανίας απέστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Μαριούπολη όπου βρέθηκε και συναντήθηκε με εκπροσώπους των εκεί ελληνικών κοινοτήτων.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι θα παρασχεθεί απόλυτη προστασία στους ομογενείς και ότι ακόμη χρειαστεί και πως η Ελλάδα θέλει να συμβάλει όσο μπορεί για να υπάρξει μια συναινετική λύση για να ξεπεραστεί η κρίση.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως, ως έλληνες πολίτες, η Ελλάδα σάς έχει υπό την απόλυτη κάλυψη και προστασία της και θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, εθνικές και ευρωπαϊκές, ώστε να έχετε αυτή την προστασία, αυτή την φροντίδα που πρέπει να έχετε, τις δύσκολες στιγμές που ζείτε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Θέλουμε η Ουκρανία, η χώρα στην οποία ζείτε, να ευτυχήσει, να ευημερήσει, να ξεπεράσει την κρίση, και, βεβαίως, αυτό που, πρωτίστως, θέλουμε και θέλει όλος ο κόσμος είναι να μην έχουμε ούτε εμφύλιο πόλεμο, ούτε πολεμική ένταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Να μην ξαναγίνει η Ουκρανία ένα πεδίο πολέμου, να μην έχουμε εδώ ένα νέο ψυχρό πόλεμο που θα διχάσει ξανά την ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε και θα το αποφύγουμε»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα βρεθεί και στο Κίεβο όπου θα συναντηθεί με τη νέα ουκρανική ηγεσία, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, και κατόπιν στις Βρυξέλλες όπου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης πραγματοποιούν τη Δευτέρα έκτακτη σύνοδο για να εξετάσουν την κλιμακούμενη κρίση. Οι υπουργοί των 28 κρατών μελών της Ένωσης θα συναντηθούν τη Δευτέρα στη 13:00.

ΒΙΝΤΕΟ STAR