Σχεδόν 90 ευρώ κοστίζει φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να δηλώνει πως οι τιμές είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, αλλά και τους καταναλωτές να επισημαίνουν πως το ταμείον είναι... μείον!

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, το συνολικό κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού ανέρχεται στα 88,95 ευρώ, φθηνότερο κατά 2,52% σε σχέση με πέρυσι, με την αγορά των θαλασσινών, φρέσκων και κατεψυγμένων, να σημειώνει την μεγαλύτερη μείωση τιμών, που ξεπερνά το 10%.

Με φασολάκια και ντολμαδάκια φαίνεται, πάντως, ότι θα την «βγάλουν» οι περισσότεροι καταναλωτές, καθώς στα καταστήματα βρέθηκαν κυρίως για... βόλτα.

Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, η Βαρβάκειος, η κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης και οι φούρνοι θα είναι ανοικτά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Ενδεικτικά, οι τιμές μερικών από τα δημοφιλέστερα σαρακοστιανά:

Λαγάνα: 2,80 το τεμάχιο
Ταραμάς: 5,50 το κιλό
Ελιές Καλαμών: 4,05 το κιλό
Χαλβάς (μη συσκευασμένος): 7,60 ευρώ το κιλό
Τουρσί: 2,40 το κιλό
Ντολμαδάκια κονσέρβα: 2,20 το μισό κιλό
Καλαμάρια φρέσκα: 11,99 το κιλό
Σουπιές: 7,98 ευρώ
Χταπόδι: από 10 ευρώ το κιλό
Γαρίδες: από 15 ευρώ το κιλό
Κυδώνια – Γυαλιστερές: από 14 ευρώ το κιλό

Δείτε στο βί��τεο το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το σαρακοστιανό τραπέζι!