​Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των οικιακών τιμολογίων τονίζουν κατηγορηματικά κύκλοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διαψεύδοντας ως ανακριβείς σχετικές αναφορές. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το κόστος των εκπτώσεων προς την βαριά βιομηχανία που αποφασίστηκε υπολογίζεται σε 70 έως 75 εκατ. ευρώ, ενώ οι απώλειες για τη ΔΕΗ, εάν για παράδειγμα τα ΕΛΠΕ αποφάσιζαν να κλείσουν το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα έφ��ανε τα 65 εκατ. ευρώ μίνιμουμ.να κλείσουν το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα έφτανε τα 65 εκατ. ευρώ μίνιμουμ.

Εφόσον όμως με τις μειώσεις αυτές διασφαλίζεται η συνέχιση της δραστηριότητας της βαριάς βιομηχανίας, εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης και σημαντική ρευστότητα για τη ΔΕΗ.

Παράλληλα η εταιρεία θα έχει σημαντικά οφέλη της τάξης των 50 εκατ. ευρώ ετησίως (τουλάχιστον) από τη μείωση του κόστους του φυσικού αερίου της Gazprom, ενώ επιπρόσθετα οφέλη της τάξης των 100 έως 200 εκατ. ευρώ αναμένονται από τις άλλες ρυθμιστικές αλλαγές που προωθούνται στην αγορά ηλεκτρισμού.

Δηλαδή, το ισοζύγιο για την εταιρεία όχι μόνο δεν είναι αρνητικό αλλά η συνολική ζυγαριά γέρ��ει υπέρ της θετικής προοπτικής της εταιρείας.