«Κρίσιμη παράμετρο για την ευστάθεια της κυβέρνησης, η οποία είναι η απόλυτη προτεραιότητα για τη σωτηρία της χώρας» χαρακτηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Ωστόσο, αν και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα, ο υπουργός Υγείας τονίζει πως και «μια ήττα με τρεις μονάδες ενός κόμματος στις ευρωεκλογές δεν θα έθετε θέμα πολιτικής νομιμοποίησης».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι στηρίζει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο για τον δήμο της Αθήνας και τον Γιώργο Κουμουτσάκο για την Περιφέρεια της Αττικής ωστόσο προσθέτει ότι θεωρεί τον Γιώργο Σγουρό καλό περιφερειάρχη.

Αναφερόμενος στην τρόικα, ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζει πως «δεν είναι τέρατα» και διευκρινίζει ότι διαπραγματεύεται μαζί τους, έχοντας αλλάξει πολλά στο Μνημόνιο.

«Αν τους μιλήσεις λογικά, μπορείς να τους πείσεις. Αν πας να τους πουλήσεις φούμαρα ή μαγκιές, εκεί θα φας τα μούτρα σου» υποστηρίζει ο ίδιος, εξηγώντας ότι δεν φταίει η τρόικα για τις περικοπές στα εισοδήματα: «Δεν μας μείωσε η τρόικα τα εισοδήματα. Η τρόικα μας εξασφάλισε ένα ελάχιστο εισόδημα, ενώ έπρεπε να πάρουμε μηδέν».