«Μετά από έξι ατελείωτα, οδυνηρά για ��λους χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντησή του με τον Φιλανδό ομόλογο του Γιούρκι Κατάινεν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το γεγονός ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα είναι η καλύτερη ένδειξη για να δούμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο» είπε ο κ Σαμαράς, τονίζοντας ότι αυτό που κυρίως χρειαζόμαστε είναι μια αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι η προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, η εμβάθυνση της ένωσης και κυρίως η τραπεζική ένωση, η οποία η Ελλάδα ελπίζει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, ο κ.Σαμαράς και ο κ.Κατάινεν συζήτησαν για την μετανάστευση και την θαλάσσια πολιτική.

«Με την Φιλανδία μας ενώνει το ότι η χώρα αυτή πέρασε μια πολύ σοβαρή κρίση πριν περίπου 20 χρόνια και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε οδυνηρές θυσίες και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε υποδειγματική ανάπτυξη» πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο κ. Κατάινεν είπε ότι «η κρίση χρειάζεται υπεύθυνες πολιτικές όπως ακριβώς κάνετε εσείς εδώ. Η χώρα σας έχει επιτύχει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα παρόλο που ακόμα η μάχη δεν έχει κερδηθεί».

Σημείωσε ακόμα ότι οι λαοί της Φιλανδίας και της υπόλοιπης Ευρώπης είναι διατεθειμένοι να σας βοηθήσουν.

«Θαυμάζουμε το θάρρος που έδειξαν κυβέρνηση και πολίτες απέναντι σε αυτές τις δυσκολίες» είπε ο κ. Κατάινεν και σημείωσε «ο πολίτης δεν το καταλαβαίνει στην καθημερινότητα εμείς βλέπουμε αποτελέσματα όπως το πρωτογενές πλεόνασμα».

«Πρέπει να ενθαρρύνω τους έλληνες να αντιμετωπίσουν με ανοιχτό μυαλό και να συνεχίσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές» είπε ακόμα ο Φιλανδός πρωθυπουργός.