​Στους 12.799 ανέρχονται οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 23 Ιουλίου 2013, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 25 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα:

-Πρόκειται για υπαλλήλους που προέρχονται από τους ΟΤΑ (δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες) και τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλ��γής, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού, Υγείας, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων)

-Από τον ΕΟΠΥΥ έχουν τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας 7.581, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα διεξαχθεί το πρόγραμμα Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γαλάζιου βουλευτή Λ.Αυγενάκη, διαβίβασε στη Βουλή και έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις υποθέσεις που εκκρεμούν ή εξετάστηκαν από τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια το 2013 και το οποίο δείχνει ότι συνολικά μέσα στο προηγούμενο έτος τέθηκαν σε οριστική παύση 248 υπάλληλοι.

Αναλυτικότερα, το 2013 στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβού��ια εκκρεμούσαν 1.644 υποθέσεις, εκδόθηκαν 1.207 αποφάσεις και 162 ήταν οι οριστικές παύσεις.

Στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, το 2013, ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων ήταν 564, εκδόθηκαν 438 αποφάσεις και οι οριστικές παύσεις ήταν 248. Συνεπώς, προκύπτει ότι συνολικά στα πειθαρχικά συμβούλια εκκρεμούσαν 2.208 υποθέσεις, εκδόθηκαν 1.645 αποφάσεις και οριστική παύση επιβλήθηκε σε 248 υπαλλήλους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.pdfΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.pdf