​Μετά «τον γάμο του Καραγκιόζη» που εξελίχτηκε χτες στην Βουλή με αφορμή την Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βούτσης θέλησε να δώσει διευκρινήσεις για την δήλωση του που άναψε φωτιές.

«Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου και όχι εκτός νόμου, δεν συναινούμε σε πολιτικά παιχνίδια. Θέλουν τη πολιτική πελατεία της Χρυσής Αυγής χωρίς τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε μέσω του Κόκκινου ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στα σενάρια να τεθεί εκτός νόμου το νεοναζιστικό κόμμα

«Υπάρχει μια προσπάθεια ηρωοποίησης της Χρυσής Αυγής και να τεθεί εκτός νόμου για την ιδεολογία τους και όχι για τις πράξεις τους κάτι που το Σύνταγμά μας το απαγορεύει. Είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας η αντίληψη να τεθεί συνολικά ως οργάνωση εκτός νόμου και να μη συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές» ανέφερε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι «πρέπει οι εγκληματικές πράξεις να διαλευκανθούν όσο ψηλά και αν φτάσουν και να τιμωρηθούν αν καταδικαστούν για τις πράξεις τους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά!»

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, απαντώντας στις καταγγελίες του κ.Βούτση περί μεθοδεύσεων κατά της Χρυσής Αυγής, είπε με νόημα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κλείνει το μάτι σ��ην ακροδεξιά καταγγέλλοντας δήθεν πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ώστε να την θέσει εκτός νόμου».

Ο κ. Ρήγας μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής σημείωσε «δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό και την άποψη ότι κάποιοι κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά» και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «θα παρακαλούσα να μας πείτε αν εσείς κλείνετε το μάτι στην ακροδεξιά και να υπάρξει διευκρίνιση για τ��ν τοποθέτησή σας στην Ολομέλεια περί πολιτικής δίωξης και μεθόδευσης της κυβέρνησης να τεθεί το κόμμα της Χ.Α. εκτός νόμου».