​Τροπολογία-δωράκι στους Δημάρχους ψήφισε το Κοινοβούλιο λίγο καιρό πριν τις δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες οι δήμαρχοι που συνάπτουν συμβάσεις για μίσθωση έργου, ενόψει μάλιστα αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει ότι «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους».

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ με ...χιούμορ!

Αν στο μέλλον ο Δήμαρχος αναλαμβάνει για παράδειγμα να κατασκευάσει ένα mall αλλά στο τέλος αντί για εμπορικό παραδίδει στους δημότες …. δύο τρία ψιλικατζίδικα κάτω από ένα υπόστεγο δεν θα τιμωρείται!!!

Αν ο κύρ Δήμαρχος δεσμεύεται και βάζει τζίφρες για την κατασκευή δρόμου Γερμανικών προδιαγραφών αλλά στο τέλος παραδίδεται χωματόδρομος με λακκούβες δεν θα τιμωρείται!

Αν ο Δήμαρχος υπόσχεται πως θα κατασκευάσει νοσοκομείο και στο τέλος χαρίζει στους δημότες τους ένα extra extra large τσαντίρι δεν θα τιμωρείται !

Η ν-τροπολογία, παρά το ότι ψηφίστηκε τελικά, προκάλεσε όπως αναλυτικά αναφέραμε και χθες στο star.gr θύελλα αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ με την βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου να μιλά για «ντροπολογία» εφάμιλλη της τροπολογίας Πάχτα, με την οποία «επιχειρείται "κουκούλωμα" ενδεχόμενων ευθυνών δημοτικών αρχόντων».

Και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκ μέρους των ΑΝΕΛ ζήτησε όμως την απόσυρση της τροπολογίας, ως άσχετης.

Οι αιτιάσεις αυτές προκάλεσαν τόσο την αντίδραση του βουλευτή, που κατέθεσε την τροπολογία, όσο και του αρμ��διου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Ο κ. Αναστασιάδης καταλόγισε στην αντιπολίτευση κακή τακτική να θεωρεί ότι κάθε βουλευτής που φέρνει μια τροπολογία, πάει κάτι να κρύψει.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να διευκολυνθούν οι δήμοι υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Γρηγοράκος, ο οποίος σημείωσε ότι «αν του είχε περάσει από το μυαλό ότι αυτό γίνεται εν όψει εκλογών, θα την είχε αποσύρει» και διευκρίνισε: «επειδή δεν γίνεται, γι αυτό την κάνουμε δεκτή» .