«Στην Ελλάδα έχουμε το χαρακτηριστικό να έχουμε μικρά ποτάμια και να μην πλημμυρίζουν και εύκολα», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο πολιτικό κίνημα που ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Alpha, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ο καθένας κρίνεται όχι από τις φιλοδοξίες του, ούτε από το περιτύλιγμά του, αλλά από την ουσία αυτών που λέει. Αυτό που παρουσιάζει ως θέσεις, από το πρόγραμμά του», προσθέτοντας με νόημα «πολλές φορές έχουμε δει διάφορους διάττοντες αστέρες της δημόσιας ζωής, έτσι όπως εμφανίζονται, έτσι σύντομα να εξαφανίζονται».

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε ο κ.Σκουρλέτης, το «Ποτάμι» δεν φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν η ανακοίνωση της κίνησης από τον Σταύρο Θεοδωράκη σχετίζεται με το ναυάγιο της «Ελιάς».

Τατσόπουλος: Το «Ποτάμι» θα έχει καλύτερη τύχη από τους «58»

Μιλώντας για το ίδιος θέμα, στον Βήμα fm, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος εκτίμησε ότι με επικοινωνιακούς όρους το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη θα έχει καλύτερη τύχη από την Πρωτοβουλία των «58».

Συγκρίνοντας το «Ποτάμι» με τους «58» υποστήριξε η δεύτερη πρωτο��ουλία «είχε κάποια στοιχεία μιζέριας από την αρχή».

«Βέβαια, το ότι μποϊκοταρίστηκε στη συνέχεια από τη ΔΗΜΑΡ ήταν βεβαίως μοιραίο χτύπημα, αλλά και στη συνέχεια, όλη η στάση απέναντι στην ευρωλίστα και το σταυρό προτίμησης, στο διορισμό και τη μιζέρια του ''ποιος με ξέρει και ποιος θα με ψηφίσει με το σταυρό'', τι θέλεις; Να σε διορίσει πρώτο για να εκλεγείς ένα παλαιό κόμμα, μάλιστα;», πρόσθεσε.

Ο κ. Τατσόπουλος σημείωσε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης διάλεξε έναν άλλο τρόπο για να απευθυνθεί στο χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να πάρει χρίσμα από ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ.

Με αφορμή τις εξελίξεις με την «Ελιά» αλλά και το «Ποτάμι», ο κύριος Τατσόπουλος παρατήρησε ότι ��ενώ ο στόχος είναι να ενωθούμε σ’ αυτό το χώρο ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ποδοπατηθούμε, διαρκώς διαιρούμαστε».

«Όλα τα κομμάτια εύχομαι να πάνε καλά, αλλά καταλήγουμε πια να πρέπει να απευθυνθούμε στην Παναγιά της Τήνου και να ανάβουμε κεράκια», επισήμανε.