​Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είχε ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ , ο οποίος του ζήτησε την στήριξή του για να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την ελληνική στήριξη και διαβεβαίωσε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τις προθέσεις της ΝΔ. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η στήριξη του κ. Σαμαρά στο πρόσωπό του.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι η χώρα μέσα σε δύο χρόνια, από την απαξίωση έχει φτάσει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, όπως φαίνεται άλλωστε από το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ένας από εκείνους που συναποφάσισαν την τοποθέτηση Μ��ντι στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Ιδίων Πόρων της ΕΕ και ακολούθως του κ. Γιούνκερ για το χρίσμα της υποψηφιότητας του ΕΛΚ για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν.

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο με ποσοστό 84,1% επιλέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.