Νέα εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η «Πρωτοβουλία των πέντε δημάρχων» (οι οποίοι πρόσκεινται στην Κεντροαριστερά ή υποστηρίζονται από αυτήν). Η 4η ανοιχτή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των Πέντε» θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα αυτή τη φορά, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, με θέμα τη «Συμμετοχή του Πολίτη και Κοινωνική Οικονομία».

Συγκεκριμένα στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι δήμαρχοι: Γιώργος Καμίνης (Αθήνα), Γιάννης Μπουτάρης (Θεσσαλονίκη), Γιάννης Δημαράς (Πάτρα), Πάνος Σκοτινιώτης (Βόλος), Φίλιππος Φίλιος (Γιάννενα).

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρεις ανοιχτές εκδηλώσεις της «Πρωτοβουλίας των Πέντε», ενώ οι παρεμβάσεις θα κορυφωθούν στην Αθήνα στις 12 και 13 Μαρτίου, με θέμα «Οικονομική και Διοικητική Αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης».

Η εκδήλωση στα Γιάννενα θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 19.00, στο χώρο της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών, ενώ την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 12.00, οι πέντε δήμαρχοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για τα συμπεράσματα της συνάντησης, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Στο Βόλο οι εργασίες της «Πρωτοβουλίας των Πέντε» είχαν ως κεντρικό θέμα την «Κοινωνική Πολιτική και Αλληλεγγύη», στη Θεσσαλονίκη το «Ρόλο των Πόλεων στην Ανάπτυξη» και στην Πάτρα, την «Τοπική Διακυβέρνηση και Ολοκληρωμένη Εξυπηρέτηση του Δημότη».