Στοιχεία για τις ΜΚΟ που έχουν συναλλαγεί με τα υπουργεία από το 2004 και μετά και τις πλήρεις λίστες με τα εμβάσματα στο εξωτερικό ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτος, Γάκης, Διακάκη, Διαμαντόπουλος και Δερμιτζάκης, ερωτάται «τι ποσά δόθηκαν ανά Υπουργείο, δημόσιο οργανισμό και επιχείρηση σε ΜΚΟ μία προς μία, με ποιο σκοπό, με ποια κριτήρια και τι έλεγχος έχει διεξαχθεί για το προσφερθέν έργο, αν υπήρξε» αλλά και «αν έχει προχωρήσει ο έλεγχος επί των διαφόρων "λιστών" με εμβάσματα και των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό, που έχει στη διάθεσή του το ελληνικό κράτος;».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή:

1. Πλήρης κατάλογος των ΜΚΟ πο�� έχουν συναλλαγεί τα Υπουργεία και οι υπό δημόσιο έλεγχο οργανισμοί και επιχειρήσεις από το 2004 μέχρι σήμερα, κατάλογος των έργων για τα οποία έλαβαν χρήματα και τα συνολικά ποσά που απεδόθησαν

2. Μία προς μία οι πλήρεις λίστες καταθέσεων και εμβασμάτων εξωτερικού που διαθέτει το ελληνικό δημόσιο με όλα τα σχετικά στοιχεία που τις συναπαρτίζουν» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ζητούν να μάθουν «πόσες offshore εταιρείες έχει εντοπίσει το ελληνικό Δημόσιο που ανήκουν σε Έλληνες πολίτες».