Για πολλαπλά οφέλη από την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ έκανε λόγο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την ενημέρωση στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Για να βγει η χώρα από την οικονομική δυσπραγία, χρειάζεται να γίνει τόπος που μπορεί να δεχθεί ξένες επενδύσεις που θα αυξήσουν την απασχόληση και θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, να υποδεχθεί ξένους επενδυτές και να μην τους διώχνει, να μην τους απειλεί, να μην τους προπηλακίζει και να μην ποινικοποιεί τη διάθεση τους να επενδύσουν στη χώρα» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξαπέλυσε βολές σε όσους αντιδρούν μιλώντας για «προσκολλημένους σε αγκυλώσεις», ενώ πρόσθεσε ότι η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ συμβάλλει και στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης: «Όποιος μιλάει για συμβάσεις παραχώρησης να γνωρίζει ότι καμία σύμβαση δεν θα γινόταν με την παραχώρηση και των εργαζομένων και αυτό που θα γινόταν είναι να πηγαίναμε σε κατάργηση θέσεων εργασίας».

«Πύλη Τουρισμού» χαρακτήρισε, εξάλλου, τον ΟΛΠ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Κώστας Μανιατόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο Πειραιάς «δεν μπορεί να μείνει ένα υποβαθμισμένο τοπικό λιμάνι προς χάριν συμφερόντων και ιδεοληψιών». Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε ανάγκη να βγούμε από το καβούκι μας και να παίξουμε σε μια διεθνή αγορά».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σημείωσε πως αν κάποιος θα έπρεπε να ασκήσει κριτική στο ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ θα ήταν επειδή έχει αργήσει και πρόσθεσε: «Ο ΟΛΠ πρέπει να αποκρατικοποιηθεί. Πρέπει να δώσει χρήματα στο ελληνικό κράτος».