Λίγες ώρες μετά την δήλωση Σταθάκη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει τους φορολογικούς συντελεστές, μια νέα δέσμευση περί φορολογίας έρχεται από τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής της Κουμουνδούρου Γιάννη Μηλιό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να σταματήσει τα χαράτσια και την υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων εισοδημάτων. Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας είναι αφόρητη. Ισχύει απολύτως αυτό που είπε ο κ. Σταθάκης. Άλλο το θέμα του ονομαστικού συντελεστή και άλλο του πραγματικού συντελεστή. Μέσα από τη μέθοδό των offshore εταιρειών και των ενδοομιλικών συναλλαγών, ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής, κυμαίνεται στο 3,5-5% και ας είναι 26%», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μηλιός, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real Fm και πρόσθεσε «Σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και γίνονται και προσλήψεις υπαλλήλων οι οποίες δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Με τα αποτελέσματα τα οποία φέρνουν, έχει το δημόσιο πολύ σημαντικά έσοδα και δημιουργείται και ένα προηγούμενο, κίνητρά για να μην επεκτείνεται αυτό το φαινόμενο».

O κ.Μηλιός υποστήριξε τον «συναγωνιστή» Σταθάκη, άφησε αιχμές για την Νέα Δημοκρατία και τα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για παραποίηση των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Σταθάκης είπε κάτι αυτονόητο που αφορά μια πράξη αριθμητικής. Είπε ότι θα μπορούσαν να αυξηθούν τα έσοδα πάρα πολύ αν δεν υπήρχαν φοροαπαλλαγές και φοροδιαφυγή. Το έπιασε η μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας και τα μέσα ενημέρωσης και είπαν ότι ο Σταθάκης λέει ότι δεν θα αλλάξουν οι συντελεστές. Δεν είπε κάτι τέτοιο ο Σταθάκης. Είναι μια πολιτική παραποίηση των δηλώσεών μ��ς» είπε χαρακτηριστικά.