​Την δική του απάντηση στο άρθρο-γνώμη του συντάκτη της «Ν», Δημήτρη Η. Χατζηδημητρίου, που έκρινε ως «πολιτικά αφελή και ακατανόητη την εμμονή του» Σπηλιωτόπουλου «σε εποχές κρίσης, να διακηρύττει ότι η Αθήνα πρέπει να αλλάξει αισθητική», δίνει ο ίδιος ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

«Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει αισθητική και πορεία. Είναι μια πόλη χωρίς αισθητική. H Αθήνα είναι μια πρωτεύουσα βουτηγμένη στο σκοτάδι, στα σκουπίδια και στη βρωμιά. Μια Αθήνα απωθητική. Μια Αθήνα που διώχνει τους πολίτες έξω από το κέντρο της και τους επισκέπτες έξω από την Ελλάδα» αναφέρει ο κ.Σπηλιωτόπουλος, τονίζοντας πως για να γίνει αυτό «δεν χρειάζεσαι μεγαλεπίβολα σχέδια, αλλά όραμα και κυρίως παρουσία πάνω στα προβλήματα».

«Το να καθαρίσεις την πόλη σου από τα σκουπίδια και αν χρειαστεί να είσαι πάνω από την αποκομιδή ώστε να γίνεται σωστά, δεν “τσαλακώνει” την εικόνα σου, δεν σε υποβιβάζει» προσθέτει ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ, επισημαίνοντας την ανασφάλεια που νιώθουν κάτοικοι και επισκέπτες και την εγκληματικότητα στην Αθήνα που όπως λέει «βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους σκοτεινούς κι έρημους δρόμους με τα δεκάδες κλειστά μαγαζιά»

«Ενας δήμαρχος που θέλει να διοικεί δια του παραδείγματος, πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι εργάτης καθαριότητας, όπως όλοι αυτοί που εργάζονται στο δρόμο. Το να αλλάξεις τις σπασμένες λάμπες για να έχεις πια πιο φωτεινή πόλη, είναι εφικτό. Το να καθαρίζεις από ούρα και κόπρανα, δεν είναι σπουδαίο όραμα... Έχει να κάνει με το εάν έχεις σχέδιο και ηθική. Η Ηθική είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την αισθητική. Όπως έλεγε ο Γάλλος φιλόσοφος Pierre Bourdieu, η αισθητική του σήμερα είναι η ηθική του αύριο...» καταλήγει ο κ.Σπηλιωτόπουλος.