Αυστηρές προειδοποιήσεις σε όσους γιατρούς επιδοθούν «σε συνδικαλιστικά παιχνίδια» με τις αιτήσεις απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όσοι θελήσουν να κάνουν συνδικαλιστικά παιχνίδια για να την σπάσουν στον υπουργό, δεν θα έχουν δικαίωμα εσαεί να κάνουν συνεργασία με το ΠΕΔΥ. Δεν θα δεχθώ συνδικαλιστικά παιχνίδια του τύπου “κάντε τώρα αίτηση και μετά μην πάτε”» σημείωσε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος στην υποβολή αιτήσεων που λήγει την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «οι γιατροί που επί σκοπό θα προκαλέσουν πρόβλημα στους ασφαλισμένους δεν θα έχουν θέση στο νέο σύστημα και οι δρόμοι μας χωρίζουν» και ξεκαθάρισε ότι οι επιλογές είναι δύο: «ή κάνει αίτηση για το ΠΕΔΥ ή κρατάς το ιδιωτικό σου ιατρείο». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ήδη από την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, θα ξεκινήσει τις συμβάσεις με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που κρατήσουν τα ιατρεία τους «ώστε να μη θεωρήσουν ότι δεν εκτιμούμε τη χρόνια προσφορά τους».

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται όσον αφορά τον ιό της γρίπης και εξήγησε ότι οι παραγγελίες των εμβολίων έγινε με βάση τα περσινά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε ύφεση, γι' αυτό και παρελήφθησαν λιγότερα. «Υπάρχουν τα αντιϊκά που χρειάζονται» πρόσθεσε ο ίδιος, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πολίτες.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, οι επισκέψεις στους συμβεβλημένους ιατρούς έχουν αυξηθεί σε 400 το μήνα μέχρι ��ις 20 Μαρτίου που θα λειτουργούν τα πολυιατρεία.

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγεία, η απόφαση για να μη διατεθούν τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) στα σούπερ-μάρκετ ήταν του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.