Για απελευθέρωση της τιμής των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εντός των φαρμακείων έκανε λόγο ο Αθανάσιος Σκορδάς.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Βήμα FM, τόνισε πως σε περίπτωση που δεν αποδώσει αυτό το μέτρο, όσον αφορά τη μείωση των τιμών, «θα επανεξεταστεί τότε η πώλησή τους και από άλλα δίκτυα, εκτός των φαρμακείων».

Όσον αφορά το γάλα, ο κ. Σκορδάς εκτίμησε ότι «έχουμε κολλήσει σε έναν όρο που έχει χρησιμοποιηθεί για λόγους μάρκετινγκ και για κανέναν άλλο λόγο. Αν δείτε τον χαρακτηρισμό που δίνει το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το παστεριωμένο γάλα στον παραγωγό και την ένδειξη "φρέσκο", αυτός ο όρ��ς δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι για να μειωθεί η τιμή πρέπει κάθε παραγωγός «να δεσμεύεται με κάθε συμφωνία για τη διάρκεια ζωής του γάλακτος που παράγει, και το κράτος θα ελέγχει εάν το προϊόν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ασφάλειας».

Τέλος, όσον αφορά την τιμή του βιβλίου, ο κ. Σκορδάς υπογράμμισε ότι «σωστά η κυβέρνηση αποφασίζει στο θέμα των σχολικών βοηθημάτων και των ξενόγλωσσων βιβλίων να καταργηθεί κάθε τέτοιος περιορισμός χαμηλής ή περιορισμένης έκδοσης που υπάρχει αυτήν τη στιγμή».