Την αυξημένη φορολογία θεωρεί ως βασικό εμπόδιο για την ανάπτυξη η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Κοντεύει να μου γίνει έμμονη ιδέα το θέμα της φορολογίας και με χαρακτηρίζουν από πάνω επειδή όπου πάω αναφέρομαι στη φορολογία. Για μένα είναι το βασικό πρόβλημα ανάπτυξης της χώρας» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ στον Real FM.

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο μεγάλο θέμα του λαθρεμπορίου για τσιγάρα και καύσιμα λέγοντας ότι «φτάνουμε σε ένα σημείο πλέον που όλοι μας έχουμε συνείδηση του κόστους της φοροδιαφυγής από τη μία μεριά και από την άλλη της ανάγκης να σοβαρευτεί ο κρατικός μηχανισμός απέναντι στους πολίτες».

Αναφερόμενη, εξάλλου, στο θέμα των ΜΚΟ και την εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου, η βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε πως «θέλει μια προσοχή ο χειρισμός ενός πρώην πρωθυπουργού» και πρόσθεσε: «Όταν η δικαιοσύνη φτάνει να έχει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό έχει υποχρέωση να του τα θέσει. Γι’ αυτό και εγώ εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζω με πάθος την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Απέναντι στον νόμο είμαστε απολύτως ίσοι. Αυτό πρέπει να ισχύει».