Κρήτη 1941: Το νησί αντιστέκεται όσο ελάχιστοι στους ναζί του Χίτλερ και πληρώνει βαρύ φόρο αίματος, γράφοντας ωστόσο χρυσές σελίδες λεβεντιάς και ανδρείας στην ιστορία.

Κρήτη 2014: Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης χαιρετά ναζιστικά σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη όπου παρουσιάστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης για το νησί.

Τι κι αν πολλές φορές προσπάθησαν να απαρνηθούν το παρελθόν τους οι χρυσαυγίτες; Οι συνήθειες δεν ξεχνιώνται. Ο κ. Αρβανίτης μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του υποψηφίου περιφερειάρχη της «Ελληνικής Αυγής» για την Κρήτη, έκανε τον ναζιστικό χαιρετισμό και μάλιστα με ενθουσιασμό!

«Ζήτω η Χρυσή Αυγή» φώναξε ο κ. Αρβανίτης με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Παρόντες ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο Ηλίας Παναγιώταρος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Επικεφαλής του σχήματος, ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Κρήτης τέθηκε ο Γιώργος Σπυρόπουλος, εν ενεργεία αστυνομικός με καταγωγή από τα Σφακιά, ενώ υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι ο εποχικός πυροσβέστης Οδυσσέας Πατεράκης (Ηράκλειο), ο γεωπόνος Δημήτρης Σταθάκης (Χανιά), η νομική σύμβουλος του κόμματος Ελένη Παχουλάκη (Ρέθυμνο) και ο Κωνσταντίνος Βλατάκης (Λασίθι).