Τις τρύπες στη σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα λίγες ώρες πριν από τις πρώτες κρίσιμες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών θέλει να κλείσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών στις 6 το απόγευμα της Κυριακής επιθυμώντας να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων που είχαν αντικρουόμενες απόψεις για σειρά «καυτών» θεμάτων όπως πχ. το γάλα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι η ατάκα που είπε -σύμφωνα με πληροφορίες- στους υπουργούς: «Βρείτε τα»!

Κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν την αισιοδοξία τους για διαμόρφωση κοινού μετώπου και για συμφωνία με την τρόικα, τονίζοντας ότι υπήρξε κοινή γραμμή για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τη διάρκεια του φρέσκου γάλακτος και την τιμή των βιβλίων. Ωστόσο, από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν πως αν δεν παρουσιαστεί ολοκληρωμένη πρόταση, δεν μπορούμε να μιλάμε για συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πρόθεσή της να εφαρμόσει το 80%.

Η κίνηση Σαμαρά που τους εξέπληξε όλους!

Πολλές φορές υπουργοί έχουν πει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι… δεν τον προλαβαίνουν τον Σαμαρά. Φαίνεται ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά!

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει πάρει πάνω του το θέμα με τις εκκρεμότητες με την τρόικα, πήγε σχεδόν μία ώρα νωρίτερα από το ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών, στις 17.05!

Αποτέλεσμα; Περίμενε έξω από το γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα, στον καναπέ, αφού δεν ήταν εκεί ούτε η γραμματέας του υπουργού Οικονομικών, η οποία έφθασε μετά από 20 λεπτά!

Ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Κωστής Χατζηδάκης έφθασαν μετά στις 17.35, δηλαδή μισή ώρα μετά τον πρωθυπουργό!