Για «κύμα ανατροπής» που θα έρθει στις 25 Μαΐου όταν και θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για κυβερνητική αλλαγή μέσα στο 2014 και εμφανίζεται βέβαιος για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, όταν αυτές πραγματοποιηθούν.
«Η κυβέρνηση έχει ως χρονικό όριο την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015» τονίζει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εκτιμά ότι στις ευρωκλογές «η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ θα είναι το κριτήριο των πολιτικών εξελίξεων».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει και δηλώνει «εκπρόσωπος μιας γενιάς που έχει ματώσει περισσότερο από κάθε άλλη από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και ζητά όχι εκδίκηση, αλλά τη δυνατότητα να ανακάμψει».
Ο ίδιος, κάνει λόγο για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται σε μοντέλο διακυβέρνησης που θα απαντά στις ανάγκες της εποχής για μικρότερο και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, για άρση των επικαλύψεων αρμοδιοτήτων, ισχυρό και αποτελεσματικό κέντρο διεύθυνσης κυβερνητικού έργου και διαχείρισης κρίσεων.
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι δεν επιδιώκει αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ότι δεν σκοπεύει να προβεί σε μονομερείς κινήσεις για το χρέος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως δεν πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα χρειαστεί. Προσθέτει, ωστόσο, ότι δεν θα διστάσει να πάρει ακόμη και τέτοιες αποφάσεις εάν τις επιβάλλει το εθνικό συμφέρον.