Ένταση επικράτησε χθες στην Καρδίτσα, την οποία επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ.

Σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Thessalikon Grand, όπου θα δινόταν η συνέντευξη τύπου και εν συνεχεία θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση κοπής της πίτας.

Όπως αναφέρει το karditsanews, η Καρδίτσα μετατράπηκε από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε οχυρό καθώς στήθηκαν οδοφράγματα από κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να μη μπορέσουν να περάσουν οι «ανεπιθύμητοι» επισκέπτες.

Ωστόσο οι διαμαρτυρόμενοι κατάφεραν να προσεγγίσουν μέχρι το ύψος της Παπαράτζας φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, παρότι οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως μια ομάδα στην προσπάθειά της να προσεγγίσει λίγο περισσότερο το ξενοδοχείο στο οποίο βρισκόταν ο κ. Μητσοτάκης, δέχθηκε χημικά από την πλευρά της αστυνομίας, προκειμένου να ανακόψει την πορεία της.

mitsotsakis_karditsa9.jpg
Εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων κατάφερε, πάντως, να περάσει τον αστυνομικό κλοιό, έφτασε στο ξενοδοχείο και επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου σε συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπήρξαν απλά κάποιες διαμαρτυρίες και δε σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη ένταση έξω ή μέσα στο ξενοδοχείο.

15.000 απολύσεις μέσα στο 2014

Ο κ. Μητσοτά��ης επανέλαβε ότι θα πραγματοποιηθούν περί τις 15.000 απολύσεις το 2014, ενώ υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κανένας άλλος δεσμευτικός στόχος για το 2015 ή μετά».

Ο ίδιος, αναγνώρισε ότι η κοινωνία έχει περάσει πέντε «εξαιρετικά δύσκολα χρόνια» και πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι για πρώτη φορά μπορούμε να έχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα είναι λόγος για συγκρατημένη αισιοδοξία».

mitsotsakis_karditsa7.jpg
Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι δεν αποδέχεται τον όρο «αντάρτες» από τη στιγμή που η ΝΔ δεν δίνει χρίσματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων καλπών, ανέφερε: «Δεν βλέπω καμία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Βλέπω αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές τον Μάιο όπως έχει ανακοινωθεί, από ’κει και πέρα αυτή η κυβέρνηση θα μπορέσει να εξαντλήσει το βίο της».

* Φωτογραφίες από karditsalive.net