​Θέμα νομιμότητας για τη Χρυσή Αυγή βάζουν εμμέσως οι ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου στο πόρισμα έκτασης 190 σελίδων που έστειλαν στην Βουλή, με το οποίο ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας και των υπόλοιπων βουλευτών του κόμματος.

Οι δύο ανακρίτριες τονίζουν αρχικά ότι πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και τη λειτουργία ενός κόμματος είναι να εξυπηρετεί τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Έτσι, επισημαίνουν, αναφερόμενες πάντα στην αρθρογραφία της Χρυσής Αυγής ότι «δεν μπορεί να προστατεύεται το κόμμα, που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, έχει ως επιδίωξη τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, την εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής κ.λπ».

Με καταθέσεις, έγγραφα και ντοκουμέντα από βίντεο και μηνύματα κινητών τηλεφώνων οι δύο ανακρίτριες, περιγράφουν στο πόρισμα τους όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης με σαφή ρόλο, ιεραρχία και «καθετοποιημένη» διαδικασία, που κατευθύνουν και καθοδηγούν βίαιες και εγκληματικές ενέργειες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

«Η οργάνωση υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορεί να προστατεύεται όταν έχει στόχο τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας...» τονίζουν οι ανακρίτριες τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, καλώντας την Βουλή να αποφασίσει αν ανταποκριθεί στο αίτημα δίωξης όλων των βουλευτών της ΧΑ.

Όπως αναλυτικά γράψαμε και χθες στο star.gr, οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου ζητούν την άρση της ασυλίας για τους βουλευτές Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο, Μιχαήλ Αρβανίτη, Αντώνιο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αρτέμιο Ματθαιόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Δημήτριο Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο για να τους απαγγελθεί �� κατηγορία για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή (άρθρο 187παρ. 1 και 3 του ΠΚ). Αναφέρουν ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις.

Επίσης, ζητούν την άρση της ασυλίας ��ων Νικολάου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Νικολάου Μίχου, Ιωάννη Λαγού, Γεωργίου Γερμενή, Ευσταθίου Μπούκουρα για την απαγγελία κατηγορίας για το κακούργημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο ανεφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 15 παρ. 1 του ν. 2168/1993), του Νικολάου Μίχου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, του Ι. Λαγού περί φωτοβολίδων και του Χρήστου Παππά για απαγγελία κατηγορίας για παράβαση του νόμου για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΒΙΝΤΕΟ STAR