ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσία «συγκρούονται πάνω στο κορμί της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή, ματοκυλούν το λαό της Ουκρανίας για τα συμφέροντά τους, για να μοιράσουν τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τα δίκτυα μεταφοράς της ενέργειας» υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τις Βρυξέλλες, ο οποίος παρέστη σε εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «ο λαός της Ουκρανίας, όπως κι όλοι οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν συμφέρον να ταχθούν με την πλευρά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή της μιας ή της άλλης λυκοσυμμαχίας».

Όσον αφορά την εκδήλωση, ανέφερε:

«Το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης, εδώ μέσα από την καρδιά της Ευρώπης, από τις Βρυξέλλες, από το Ευρωκοινοβούλιο, που θέλει να δώσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι η συμπόρευση, η συστράτευση με το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές. Να ισχυροποιηθεί η δύναμη του λαού στην Ελλάδα και ταυτόχρονα μήνυμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης να ενισχύσουν τις δυνάμεις εκείνες, τα Κομμουνιστικά Κόμματα, που παλεύουν για να σπάσουν τα δεσμά των μονοπωλίων, για να σπάσουν τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».