Την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1988 θυμήθηκαν ο Κάρολος Παπούλιας και τοπικοί παράγοντες της Ηπείρου, επ’ ευκαιρίας της έκθεσης του Ευθυμίου Τσικνή «Η ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ήπειρο το 1988» στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο στο Σουφαρί Σεράι, την οποία εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της Ευρώπης, ήρθαν τότε στα χωριά μας και γνώρισαν αυτή την Ελλάδα που λέω εγώ» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας για το άτυπο συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που είχε διεξα��θεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου στην Ήπειρο.

Γυρνώντας, λοιπόν, το χρόνο πίσω στο μακρινό 1988, μπορούμε να δούμε στο βίντεο-ντοκουμέντο ότι οι προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της Ευρώπης δεν γνώρισαν μόνο τα πανέμορφα ηπειρώτικα χωριά αλλά… και τους ελληνικούς χορούς!

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρώπης να χορεύουν όλο χαρά τσάμικο στο Πάπιγκο, ακολουθώντας το βήμα των χορευτών αλλά και του Κάρολου Παπούλια, τότε υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο 2.25 μπορείτε να δείτε τον νυν πρόεδρο της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο (τότε ΥΠΕΞ της Πορτογαλίας) να χορεύει τσάμικο και μάλιστα… με ιδιαίτερο ζ��λο, ενώ διακρίνεται δίπλα από τον Παπούλια και ο αείμνηστος Τζούλιο Αντρεότι, πρώην πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ της Ιταλίας!

*Το βίντεο είναι ιδιοκτησίας του κ. Κώστα Κατέρη, δασκάλου παραδοσιακών χωρών στις Σέρρες.