Για το ενεργειακό κόστος συζήτησαν σήμερα Παρασκευή η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα.

«Ευθύνη της κυβέρνησης είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξουν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις στο κομμάτι που αφορά στο 70% του κόστους και το οποίο δεν ελέγχεται από τη ΔΕΗ» τονίζει σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Δημόσια Επιχείρηση οδηγείται σε περαιτέρω απαξίωση και διάλυση, ενώ σε σχέση με το ενεργειακό κόστος, επισημαίνεται πως «η αναγκαία στήριξη της βιομηχανίας είναι υποχρέωση του κράτους και όχι της ΔΕΗ η οποία δεν μπορεί να πουλάει ενέργεια κάτω του κόστους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποτραπεί η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με τη δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να προχωρήσει το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ. Τονίζει ακόμα ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να προχωρήσει άμεσα η αναγκαία πρόσληψη προσωπικού στον όμιλο ΔΕΗ και πρώτα από όλα στα ορυχεία.