Δείπνο με 15 βουλευτές της ΝΔ είχε ο Κώστας Καραμανλής το βράδυ της Τετάρτης σε ταβέρνα στο κέντρο της Ραφήνας.

Διοργανωτής της συνάντησης ήταν ο βουλευτής Πέλλας Δάνης Τζαμτζής , ο οποίος έβαλε το φαγητό αλλά και το τσίπουρο.

Το μενού της βραδιάς περιείχε αγριόχοιρο και λαγούς (τους οποίος μάλιστα ο κ. Τζαμτζής ισχυρίστηκε ότι είχε πιάσει ο ίδιος) αλλά και πολιτική συζήτηση, καθώς οι βουλευτές προσπάθησαν να αποσπάσουν από τον πρώην πρωθυπουργό τις εκτιμήσεις για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση, την οικονομία και τη ΝΔ.

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν -όπως πάντα ιδιαίτερα προσεκτικός- και το μόνο που είπε είναι πως γνωρίζει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι μονόδρομος και πρέπει όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τα άλλα, απέφυγε ευσχήμως διαφορά... επικίνδυνα θέματα (όπως οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση, οι γαλάζιες υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες και τα «αντάρτικα») και όταν οι ερωτήσεις γίνονταν πιεστικές, άλλαζε κουβέντα. Προτιμούσε τις ιστορίες από τα παλιά, όταν και ο ίδιος ήταν νέος βουλευτής Θεσσαλονίκης ή λίγο αργότερα όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ. Η αναδρομή, ωστόσο, σταμάτησε στο 2004 όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση.

Στο τραπέζι, ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γ. Βλάχος, Τ. Κοψαχείλης, Η. Βλαχογιάννης, Αντ. Σαμπαζιώτης, Α. Κουτσούμπας, Α. Μανδρέκα, Α. Σκόνδρα, Γ. Πασχαλίδης, Μ. Αντωνίου, Ευθ. Καρανάσιος, Σ. Αναστασιάδης κ.α.