Μόνη οδός για την πρακτική και αποτελεσματική προστασία των ελληνικών εθνικών συμφερόντων είναι το αίτημα για γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) , σχετικά με το συνολικό χειρισμό του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων, υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην κριτική που άσκησε για το ζήτημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου.

Ο κ. Γλέζος χαρακτήρισε «φόβο και ροκάνισμα του χρόνου» το αίτημα για δεύτερη απόφαση του ΝΣΚ, υποστηρίζοντας επίσης ότι «βαφτίζεται» η γνωμοδότηση σαν «πρόταση».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: «Όταν ο κ. Γλέζος διαβάσει το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, θα αντιληφθεί ότι η πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, να ζητήσει γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το συνολικό χειρισμό της υπόθεσης και την περαιτέρω συνεργασία των στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδας και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ήταν η μόνη οδός για την πρακτική και αποτελεσματική προστασία των ελληνικών εθνικών συμφερόντων».