Ναι μεν οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται, αλλά για τις αποφάσεις του Μισθοδικείου με τις οποίες προβλέπεται η αναδρομική επιστροφή των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, πρέπει «να αναμένετε στο ακουστικό σας».Αυτό ήταν το «δια ταύτα» της σημερινής συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των δικαστικών Ενώσεων.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός για πρώτη φορά δέχθηκε στη συνέχεια τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι οποίοι από την πλευρά τους έθεσαν τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τις γραμματείες των δικαστηρίων.

Και οι δύο συναντήσεις έγιναν παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ενώ στην συνάντηση με τους δικαστικούς υπαλλήλους παραβρέθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δικαστικών Ενώσεων τέθηκαν στο τραπέζι θεσμικά αιτήματα του κλάδου, αλλά και οικονομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός εκδήλωσε μεν την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου για την επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, αλλά σε αόριστη βάση, χωρίς να προσδιοριστεί, έστω στο ��λάχιστο, ο χρόνος.

Εξάλλου, υπογραμμίστηκε ότι έχει κλείσει ο προϋπολογισμός του 2014 και από το πλεόνασμα (αν υπάρξει) δεν θα μπορεί να δοθεί η επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Ακόμη, τέθηκαν λειτουργικά ζητήματα της Δικαιοσύνης και ειδικότερα θέματα που άπτονται της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης απονομής της.

Από την άλλη πλευρά της ΟΔΥΕ, συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των δικαστικώ�� υπαλλήλων, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, η μηχανογράφηση των δικαστηρίων, κ.λπ.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν μετατάξεις υπαλλήλων στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως και προσλήψεις ειδικά στ��ν κλάδο της πληροφορικής.