Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις ΜΚΟ, τον χορό των εκατομμυρίων που έχουν δαπανηθεί για αυτές και το σκοτεινό τους σε πολλές περιπτώσεις ρόλο, έκανε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στην εκπομπή του Ν.Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ .

Η κα Κανέλλη η οποία ως βουλευτής και δημοσιογράφος έχει ασχοληθεί εκτενώς με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εξήγησε πως το θέμα των ΜΚΟ δεν είναι τόσο η σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ αλλά ότι μέσω αυτών υπάρχει σχέδιο προκειμένου να δημιουργούνται ζητήματα και κινήματα σε διάφορες χώρες, αλλά και να ανατρέπονται κυβερνήσεις.

Η βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε πως πίσω από τις περισσότερες ΜΚΟ κρύβονται μυστικές υπηρεσίες, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή τον Άλεξ Ρόντο ως σκοτεινό πρόσωπο. Αυτός είναι και η αιτία για την οποία όπως είπε η κα Κανέλλη βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού κα Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Η κ.Κανέλλη ισχυρίστηκε επίσης ότι μέσω των ΜΚΟ μαζεύονταν και αγοράζονταν ψήφοι με βρώμικο χρήμα, ενώ, αναφορικά με την ΜΚΟ για την αποναρκοθέτηση, η «ιστορία» τελείωσε το 2009 όχι γιατί υπήρξε έρευνα, αλλά γιατί τελείωσαν τα χρήματα όχι μόνο για τέτοιες οργανώσεις αλλά και για τη χώρα.

Εντυπωσιακή, πάντως, είναι η καταγγελία της βουλευτή του ΚΚΕ πως έχουν δαπανηθεί περίπου 38,5 εκατομμύρια σε 707 ΜΚΟ για να βρουν δουλειά σε 1.800 άτομα.

Αυτό σημαίνει ότι κοστολόγησαν πως για να βρει δουλειά ένας άνθρωπος χρειάζονται περί τις 21.000 ευρώ. Από αυτά τα χρήματα οι ΜΚΟ λειτουργούσαν ως ατζέντηδες και λάμβαναν το 5%, ενώ το φαινόμενο αυτό παρατηρούνταν κυρίως στους δήμους.

Τέλος, η κ.Κανέλλη επικαλέστηκε μελέτες ακόμα και του ΟΗΕ σύμφωνα με τις οποίες αποδεικνύονται πως οι ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο «τρώνε» το 80% των φιλανθρωπικών δράσεων.