Απαντήσεις τόσο για το Μνημόνιο όσο και το θέμα των ΜΚΟ αναμένεται να δώσει ο Γιώργ��ς Παπανδρέου σήμερα σε εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων αποφοίτων του πανεπιστημίου Χάρβαρντ στο Ζάππειο με τίτλο «Μετά το Μνημόνιο, τι;», στην οποία έχει προσκληθεί ως ομιλητής.

Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρείται βέβαιο ότι θα υπερασπιστεί τις πολιτικές επιλογές του κατά το διάστημα που βρισκόταν στην πρωθυπουργία, ενώ για το θέμα των ΜΚΟ αναμένεται με ενδιαφέρον το πως θα απαντήσει στα πυρά που έχει δεχθεί.

Ήδη, χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλης αναρωτήθηκε μιλώντας στη Βουλή «αν δεν έχει ο Γιώργος Παπανδρέου ευθύνες, ποιος έχει, ο Χατζηπετρής;», ενώ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για βέβαιες πολιτικές και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού. Σήμερα, εξάλλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης αναφέρθηκε σε πολιτικές ευθύνες στον προϊστάμενο του υπουργείου για το σκάνδαλο των ΜΚΟ (ήταν ΥΠΕΞ ο Γιώργος Παπανδρέου).

Στο εσωκομματικό πεδίο, πάντως, έχουν πέσει οι τόνοι καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος με παρέμβασή του ξεκαθάρισε πως δεν επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό.