«Η δέσμευση της χώρας είναι για 15.000 απολύσεις την διετία 2013-2014. Το 2013 είχαμε 4.000 απολύσεις» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Mega, ξεκαθαρίζοντας πως το τρέχον έτος 11.000 υπάλληλοι θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα επιλέξουν να ασκήσουν το ελεύθερο επάγγελμα αλλά και όσοι συμβασιούχοι είχαν πετύχει καθεστώς προσωρινής προστασίας από τα δικαστήρια. Παράλληλα, σημείωσε ότι «ένα Δημόσιο δεν σταματάει ποτέ να προσλαμβάνει υπαλλήλους» και υπογράμμισε πως θα γίνουν το ίδιο διάστημα και στοχευμένες προσλήψεις.

Αναφερόμενος στην κινητικότητα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε λόγο για ανάγκη ενίσχυσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, τονίζοντας πως μέσα από αυτήν θα βρεθούν υπάλληλοι για να ενταχθούν στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Μάλιστα, έφερε για παράδειγμα δημοτικούς αστυνομικούς που είχαν προσληφθεί ως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αν και είχαν οικονομικά πτυχία και οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των ΜΚΟ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «προφανώς και ευθύνεται ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου».

Τέλος, ο υπουργός επανέλαβε τη θέση του πως όσοι βουλευτές κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έπρεπε να παραιτηθούν από τη θέση τους.