Σειρά συναντήσεων με την ηγεσία της ΠΓΔΜ και με πολιτικούς παράγοντες θα έχει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα Σκόπια, όπου έφτασε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Βενιζέλος επισκέπτεται τα Σκόπια στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε..

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει διαδοχικές συνα��τήσεις με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φάτμιρ Μπεσίμι, τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και, τέλος, με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι. Επίσης, θα συναντηθεί και με τους πρέσβεις των χωρών - μελών της Ε.Ε. στα Σκόπια, ενώ μετά το πέρας των συναντήσεων του θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Βενιζέλος μετέβη στα Σκόπια οδικώς από την Πρίστινα, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.