Μέχρι τις 30 Απριλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι (όσοι δεν υποφέρουν από χαράτσια) να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές για την πα��αχώρηση για 99 έτη, της έκτασης 77.018 τετρ. μέτρων, γνωστής ως Castello Bibelli, που βρίσκεται στην περιοχή «Κάτω Κορακιάνα» της Κέρκυρας.

untitled.png

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού που δημοσιοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 13 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, περίπου 6 χλμ. από τη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας και περίπου 16 χλμ. από τον διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας».

Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, το Castello Bibelli είναι ακίνητο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία, που περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο «CASTELLO» (λιθόκτιστο, κεραμ��σκεπές, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίριο, νεογοτθικού ρυθμού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους δύο πυργίσκους και το αίθριο) και άλλα βοηθητικά κτίρια. Κτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από τον Ιταλό ναύαρχο Bibelli.

Το ακίνητο έχει μεγάλη ιστορική και αρχιτεκτονική σημασία, με στοιχεία μεσαιωνικού πύργου. Τμήμα του ακινήτου καθώς και δύο κτίρια («CASTELLINO» και «CASTELLETO») , όπου στεγάζονται και φυλάσσονται έργα τέχνης, έχουν παραχωρηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη από το 1992.