Όλα τα έξοδα θα αναλάβει ο ΕΟΤ για πέντε τυχερά ζευγάρια από την Κίνα, τα οποία θα έρθουν να παντρευτούν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την αχανή χώρα.

Η κλήρωση έγινε κατά την προβολή της ταινίας «Ερωτας στο Πεκίνο» την οποία παρακολούθησε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Π. Λειβαδάς, ο οποίος μετέβη στην Κίνα στο πλαίσιο της ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων των δυο χωρών. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στη Σαντορίνη, και την παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα της προβολής της 2.500.000 Κινέζοι!

Ταυτόχρονα σχεδόν , τη δημιουργία Task Force για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στον τουρισμό αποφάσισαν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο νέος πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Ζου Ξιαολί, κατά τη χθεσινή συνάντηση τους στο υπουργείο Τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια και εξέφρασε την επιθυμία της χώρας για περαιτέρω ενίσχυση των ελληνοκινεζικών σχέσεων στον τουριστικό κλάδο, με αμοιβαίο όφελος.

Συμφωνήθηκε επίσης η διοργάνωση Ελληνοκινεζικού Συμποσίου, για θέματα τουρισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα εντός του 2014 και θα συμμετάσχουν σε αυτό εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου από την Ελλάδα και την Κίνα.

Συζητήθηκε ακόμα η χορήγη��η βίζας στους Κινέζους που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα και η γενικότερη παροχή διευκολύνσεων, όπως η ανάρτηση ειδικών πινακίδων στην κινεζική γλώσσα σε συγκεκριμένους τουριστικούς χώρους και η πιστοποίησης ξεναγών για κινέζους τουρίστες.