Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν τα έβαλε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντας τον «ανύπαρκτο» και «ασήμαντο».

«Τον έχω συναντήσει σε πολύ νεαρά ηλικία, όταν ήταν διαπραγματευτής της φινλανδικής ένταξης στην Ε.Ε. και ήταν ένα πρόσωπο εντελώς ανύπαρκτο» δήλωσε στον Βήμα FM ο κ. Πάγκαλος και συνέχισε: «Φαντάζομαι ότι θα τον είχαν τοποθετήσει εκεί για κομματικούς λόγους, επειδή ήταν εκλεκτός, και γι’ αυτό το λόγο η Φινλανδία ερχόταν στις διαπραγματεύσεις κατά εντελώς ασύντακτο τρόπο, χύμα. Κάθε υπουργός είχε τα δικά του και ήταν πρωτοφανές για μια οργανωμένη χώρα».

Ο ίδιος, ενθυμούμενος τη συνεδρίαση, περιγράφει: «Όταν έγινε αυτή η ιστορική διαπραγμάτευση, διότι κράτησε 48 ώρες και δεν κοιμόταν το συμβούλιο, τους είπα ότι δεν λύεται η συνεδρίαση και όταν είσαι εκεί και δεν μιλάς είναι σαν να συναινείς. Αποδέσμευσα μόνον τους Σουηδούς, που δεν είχαν προβλήματα και ήταν ανταγωνιστική η θέση τους. Τελειώνουμε λοιπόν τη συνεδρίαση μετά από μερικές μέρες και υπογράφω με τους Σουηδούς και τρελαίνονται οι Φινλανδοί. Μπαίνουν μέσα και καταεξευτελίστηκε τελείως ο κ. Ρεν και με μίσησαν θανασίμως. Αλλά ο Ρεν μου είχε κάνει χείριστη εντύπωση και δεν κατάλαβα ποτέ με τι προσόντα πήρε αυτές τις μακρόσυρτες ιδιότητές του».

«Καταψηφίστηκε ήδη ως αντιπρόεδρος και δεν έχει καμία ελπίδα ευτυχώς, αλλά δεν έχουν καμία σημασία αυτά που λέει και καμία ισχύ» πρόσθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος κλείνοντας του τα… έσουρε κανονικά του Όλι Ρεν: «Πρόκειται για ασήμαντο άνθρωπο. Δεν έχει καμία σημασία και καλά θα κάνει να απαλλάξει τους Ευρωπαίους από την παρουσία του, καθώς απλώς εισπράττει έναν παχυλό μισθό χωρίς να κάνει τίποτα. Είναι ανύπαρκτος».