​Με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zou Xiaoli (Ζου Ξιαολί), συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ναυτιλιακά θέματα, καθώς και η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο πλευρών στον τομέα των επενδύσεων.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε, ο κ. Βαρβιτσιώτης, στον πρόσφατο φιλικό διακανονισμό μεταξύ Cosco και Ο.Λ.Π. που, μεταξύ άλλων, καθιστά το λιμάνι του Πειραιά Μητροπολιτικό λιμάνι όλης της Μεσογείου.

Παράλληλα, ο υπουργός επικεντρώθηκε στο επίπεδο της ναυτιλιακής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει, αυτή τη στιγμή, οι δύο πλευρές, τονίζοντας την μεγάλη σημασία που θα έχει «η παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων από την Κεντρική τράπεζ�� της Κίνας προς κάθε Έλληνα που δραστηριοποιείται στην κινέζικη αγορά».

Ο κ. Xiaoli, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση της Κίνας στηρίζει με κάθε τρόπο την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, προσβλέποντας με κάθε τρόπο στην υλοποίησή της.

Ο Πρέσβης της Λ.Δ. Κίνας, αναφέρθηκε κυρίως στο «ολοένα αυξανόμενο επίπεδο συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών, το τελευταίο διάστημα.

«Η συνεργασία αυτή δεν είναι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ευρώπη. Και θέλω να τονίσω ότι αυτή η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική για όλους», σημείωσε συγκεκριμένα. Παράλληλα, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του κ. Βαρβιτσιώτη στην Κίνα, επεσήμανε τη σημασία που θα έχει για την ενδυνάμωσή της.

Ο κ.Xiaoli, αναφέρθηκε στην πολιτική σταθερότητα της χώρας και στη μεγάλη πρόοδο που έχει καταγράψει η σημερινή Κυβέρνηση.

«Με την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας έχουμε σήμερα έναν κοινό στόχο, να καταστήσουμε τον Πειραιά ως διαμετακομιστικό κέντρο των προϊόντων μας στην Ευρώπη», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στις πολιτικές που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ��το διάστημα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.