Οι πολιτικές των μνημονίων είναι αυτές που παρεμποδίζουν την ίδρυση νέων επιχειρήσεων υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε απάντηση των όσων ανήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς για τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας στις αδειοδοτήσεις των επιχειρηματικών σχεδίων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Γ. Σταθάκης ανέφερε για το ίδιο ζήτημα:

«Η ίδρυση νέων επιχειρήσεων και η προώθηση νέων επενδύσεων περιορίζεται από τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας που έχουν οδηγήσει στη σημερινή παρατεταμένη ύφεση. Η ενδεδειγμένη απλοποίηση του αδειοδοτικού συστήματος δεν μπορεί να γίνει με την απόσυρση του κράτους και την ανάθεση σε ιδιώτες των τεχνικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών όρων λειτουργίας τους, που αποτελεί εξάλλου και ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ μεσοπρόθεσμα ενδέχεται να αυξήσει και το κόστος εισόδου νέων επιχειρήσεων στη αγορά.

Παρά τις σημερινές εξαγγελίες, η κυβέρνηση απέχει συστηματικά από την στήριξη της νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας και τεχνολογικής αιχμής που να συνάδουν με το εργατικό δυναμικό της χώρας, την πληθώρα, δηλαδή, μορφωμένων νέων οι οποίοι στις σημερινές συνθήκες εξαναγκάζονται σε μαζική εξωτερική μετανάστευση».

BINTEO STAR