Για δεύτερη εβδομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία στην Ελλάδα, το οποίο επανέφερε πριν από εννέα ημέρες ο Χολιγουντιανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνει.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος παίρνει μέρος στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και τον Αμερικανό ηθοποιό, όταν ο πρώτος ειρωνεύτηκε τον Κλούνεϊ και με αφορμή την επιστροφή των μαρμάρων τον κατηγόρησε ότι «υποστηρίζει τη χιτλερική ατζέντα»!

«Η σχέση σας με την ιστορία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την αισθητική της κόμης των μαλλιών σας» αναφέρει σε ο κ. Βασίλης Καπερνάρος σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο του Λονδίνου, καλώντας τον να εκπληρώσει το καθήκον του στην «παγκόσμια ιστορία» και να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υποψήφιος Δήμαρχος για την Αθήνα επιχειρεί να εξηγήσει στον κ. Τζόνσον ότι η Βρετανική ιστορία δεν περιλαμβάνει την έννοια των «γλυπτών» αλλά μόνο των «μαρμάρων», τον κατηγορεί για ανικανότητα συντήρησης των συγκεκριμένων γλυπτών και τον καλεί να προσέλθει σε διάλογο προκειμένου να εξευρεθεί ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψουν τα γλυπτά στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Καπερνάρου - την οποία απέστειλε όπως λέει καθώς ο νυν Δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης δεν φρόντισε να απαντήσει στον λονδρέζο ομόλογό του - έχει ως εξής:

Προς Δήμαρχο Λονδίνου: Μπόρις Τζόνσον

Κύριε Δήμαρχε,

Η σχέση σας με την ιστορία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την αισθητική της κόμης των μαλλιών σας (όπως βλέπω στις φωτογραφίες).

Επειδή διάβασα τις δηλώσεις σας, σας διευκρινίζω τα εξής:

Είναι προφανές ότι η δική σας ιστορία δεν περιλαμβάνει γλυπτά, ό��ως η δική μας, γι’ αυτό και στο λεξιλόγιο σας περιλαμβάνεται μόνο η λέξη μάρμαρα. Δεν είναι μάρμαρα, κ Δήμαρχε, είναι γλυπτά, των οποίων την αξία δεν μπορείτε να εκτιμήσετε και δεν σας αδικώ. Η παιδεία σας φτάνει στα «Ελγίνεια μάρμαρα» και όχι στα γλυπτά του Παρθενώνα.

Κρατήστε τα ευφυολογήματα και τις προσβολές κατά του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας μας, για εσάς και την παρέα σας. Από την Αθήνα ξεκινά ο αγώνας για τα γλυπτά ΜΑΣ, τα οποία είτε θέλετε είτε όχι θα επιστραφούν στον Παρθενώνα, εκεί όπου ανήκουν.

Πρόκειται για αγώνα που δεν δίνεται στις δηλώσεις, αλλά στις πράξεις. Γι’ αυτό σας καλώ να ανασκευάσετε τις δηλώσεις σας και να μπείτε στον διάλογο για τον τρόπο που θα επιστραφούν τα γλυπτά ΜΑΣ.

Αποδείξατε ότι όχι μόνο δεν μπορείτε να δημιουργήσετε τέτοια γλυπτά, αλλά ούτε και να τα συντηρήσετε. Έχετε προκαλέσει απίστευτες φθορές, γιατί δεν ξέρετε τ�� έχετε στα χέρια σας. Κάντε το χρέος σας έναντι της παγκόσμιας ιστορίας.

Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας

Βασίλειος Καπερνάρος