Συνάντηση της Επιτρόπου αρμόδιας για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλστρομ με τους προέδρους των Επιτροπών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των 28 Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

Ο πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε -μεταξύ άλλων- πως η Ελλάδα, αν και δεν ήταν η χώρα που δημιούργησε την κρίση, την πλήρωσε πολύ ακριβά τόσο γιατί δεν είχαμε κάνει κάποια πράγματα που δεν έπρεπε όσο και γιατί η Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ακόμη πως οι μηχανισμοί της Ευρώπης ήταν για περιόδους ηρεμίας και πως έγιναν πολλά λάθη, ενώ αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση που υπάρχει για την Ελλάδα: «Πιστεύω πλέον ότι η Ελλάδα από αρνητικό σύμβολο έγινε θετικό και αυτό χωρίς να γίνει καμία έκπτωση σε κοινοβουλευτικά και ανθρώπινα δικαιώματα».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης ανάφερε πως δεν τελείωσε τίποτα, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μειωθούν οι ακραίες φωνές, τονίζοντας πως «η απάντηση είναι περισσότερη Δημοκρατία».