Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Κίνημα και το ΙΣΤΑΜΕ τόνισε πως «οι αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές δεν είναι εθνικές, δεν κρίνεται η κυβέρνηση, αλλά κρίνεται το κλίμα, η εθνική ατμόσφαιρα, κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η νομιμοποίηση των πολιτικών παραγόντων, γιατί ο καθένας θα κάνει μετά την ερμηνεία του».

«Αυτό που κυρίως κρίνεται», συνέχισε, «είναι η αντοχή μιας εθνικής στρατηγικής που την εγγυάται το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, η κεντροαριστερά της ευθύνης».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η αντοχή αυτού του χώρου έχει τη μεγαλύτερη αξία από οτιδήποτε άλλο και τόνισε επ' αυτού ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αποστασιοποίησης, αλλά και πως «θα εκπλαγούν όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τη μεγάλη παράταξη από το χάρτη των πολιτικών εξελίξ��ων, τις οποίες εμείς θα τις καθορίσουμε».

Επιπλέον, άσκησε δριμεία κριτική προς την αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της έλλειψη στοιχειώδους συναίνεσης την ώρα της «εθνικής πολιτικής διαπραγμάτευσης», στρατηγική υπονόμευση της χώρας, αλλά και αμφισβήτηση των επιτευγμάτων και ειδικότερα της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.