πρώτη ανάρτηση: 14-02-2014, 23:25

Άργησαν αλλά ξεκίνησαν οι διαδικασίες ελέγχου και στους υπαλλήλους της Βουλής και, ήδη, βγήκαν «λαβράκια»: σε αργία τέθηκαν δύο υπάλληλοι, καθώς ο ένας είχε όπλα στην κατοχή του και η άλλη ήταν «κοπανατζού»!

Ο πρώτος υπάλληλος που τέθηκε σε αργία είναι ο υπάλληλος της Χρυσής Αυγής, Νικήτας Σιώης, ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 είχε εκλεγεί βουλευτής Σερρών, αλλά παραιτήθηκε και τη θέση του έλαβε ο πρώτος επιλαχόντας Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί για να αναλάβει ο κ. Ματθαιόπουλος, που είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, από το Φθινόπωρο έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων, καθώς, μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καραμπίνα χωρίς άδεια, κοντάκι με τα εξαρτήματά του, εννέα κροτίδες, ένα μαχαίρι, τέσσερα κυνηγετικά φυσίγγια, 71 βληθείσες βολίδες διαφόρων διαμετρημάτων και οκτώ στυλιάρια.

Η δεύτερη υπάλληλος που τέθηκε σε αργία είναι γυναίκα και, σύμφωνα με πληροφορίες, απασχολείται στο τμήμα διεθνών σχέσεων. Μετά τους σχετικούς ελέγχους κρίθηκε πως η συγκεκριμένη υπάλληλος συστηματικά έλειπε από την εργασία της αδικαιολόγητα.

Το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί εάν, πέρα από την αργία και την περικοπή του μισθού τους, οι δύο υπάλληλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι και με την απόλυση.