Πρώτη ανάρτηση 14.42

Καλύτερο ��υντονισμό των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στους ελέγχους των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ επιδιώκει η κυβέρνηση για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωσή τους. Προανήγγειλε μάλιστα για τα αποτελέσματα των ελέγχων: «Περιμένετε και θα δείτε. Είμαστε κράτος δικαίου και εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι».

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΣΔΟΕ μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη και του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου.

«Συζητήσαμε με τους οικονομικούς εισαγγελείς πώς μπορεί να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΔΟΕ έχουν καθοριστεί από το νόμο και ότι αυτό που επιδιώκεται τώρα είναι να υπάρχει καλύτερη συνεργασία σε ότι αφορά τι είδους στόχοι τίθενται και που επικεντρώνονται οι έλεγχοι.