Με το εμφατικό πρωτοσέλιδο «Σώστε την Ευρώπη» κυκλοφορεί η Handelsblatt, η οποία προειδοποιεί για το ενδεχόμενο ενίσχυσης των ευρωσκεπτικιστών στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Η ακριβή ευρωδιάσωση και ο φόβος για την μετανάστευση ενισχύουν τα ριζοσπαστικά κόμματα. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ βλέπει την Ευρώπη σε σταυροδρόμι και προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας "νεοεθνικιστικής" αποπλάνησης» αναφέρει η εφημερίδα η οποία παραθέτει και δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «η σημερινή Ευρώπη της λιτότητας μοιράζει πλούτο στους λίγους και φόβο στους πολλούς».

«Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώνει εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει το δημοσίευμα και σημειώνει ότι «ο επικεφαλής του ακροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνος», καθώς σχεδόν σε όλα τα κράτη της ΕΕ τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα αγωνίζονται για την εκλογική ψήφο.

«Τρεις μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές είναι τόσο ισχυρά όσο ποτέ. Σύμφωνα με μελέτη της Deutsche Bank, τα ριζοσπαστικά κόμματα θα μπορούσαν στο τέλος Μ��ΐου να συγκεντρώσουν το 27% των ψήφων και να κατέχουν τις 203 από τις 751 έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει η «Handelsblatt» και σημειώνει ότι αυτό το σενάριο προκαλεί ανησυχία στις ελίτ της Ευρώπης.